Project

General

Profile

Task #8094

Test ubiquiti UAP-AC-Lite, UAP-AC-LR and UAP-AC-Pro-Gen2 in IPv6 only networks

Added by Nico Schottelius about 1 year ago. Updated about 1 year ago.

Status:
In Progress
Priority:
Normal
Target version:
-
Start date:
05/31/2020
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
PM Check date:

Description

Steps

  • Upgraded firmware to version 4.3.13
  • Configured them via unifi network
  • Connect them to an IPv6 only network

Result

  • Access point turn off the radio shortly after booting
    • Tested via "wpa_cli -i wlan0 scan" on computers nearby
    • This does not happen if the AP gets an IPv4 address via dhcp

Source of problem

It seems that the uplink-monitor fails to detect the IPv6 uplink and according to https://community.ui.com/questions/UniFi-Controller-Connectivity-Monitor/630191eb-b6a1-4354-898b-610211197414 if there is no uplink, the radios are disabled.

Further issues

  • It seems /etc/resolv.conf is empty
    • this might be, because rdnssd is not running

History

#1

Updated by Nico Schottelius about 1 year ago

  • Project changed from Open Infrastructure to ipv6
#2

Updated by Nico Schottelius about 1 year ago

  • Description updated (diff)
#3

Updated by Nico Schottelius about 1 year ago

Debugging further:

ubnt-lr-1-BZ.v4.3.13# ps w | grep hostap
 1380 ubnt      6164 S    /usr/sbin/hostapd -d -s /etc/aaa1.cfg
 1381 ubnt      6164 S    /usr/sbin/hostapd -d -s /etc/aaa3.cfg
 4392 ubnt      1228 S    grep hostap
ubnt-lr-1-BZ.v4.3.13# cat /etc/aaa1.cfg 
interface=ath0
ctrl_interface=/var/run/hostapd
bridge=br0
driver=atheros
nas_identifier=$bssid
wpa=3
eapol_version=2
ssid=dg ipv6
wpa_group_rekey=0
wpa_group_update_count=4
wpa_gmk_rekey=86400
wpa_passphrase=ungleich
wpa_pairwise=TKIP CCMP
wpa_key_mgmt=WPA-PSK
logger_syslog=-1
logger_syslog_level=1
wlan_id=c12b
own_ip_addr=192.168.1.20
ubnt-lr-1-BZ.v4.3.13# 

It has a record of an own ip, which it actually set it up.

In the log this message might be the reason why the radio is turned off:

Thu Apr 30 15:42:53 2020 user.err : uplink-monitor[1446]: uplink-monitor.get_link_info(): uplink addr i
s null
#4

Updated by Nico Schottelius about 1 year ago

  • Description updated (diff)
#5

Updated by Nico Schottelius about 1 year ago

  • Description updated (diff)

Also available in: Atom PDF